Jouw lichaam is dé tool om met je paard te communiceren
Beter begrip van jouw biomechanica en de invloed er van op je paard
Hoe jij je paard kan helpen ontwikkelen i.p.v. belemmeren
Gespecialiseerd in houding, zit en biomechanica van de ruiter.
Heel veel ruiters beseffen (nog) niet hoeveel invloed hun biomechanica heeft op die van het paard. Problemen en oplossingen worden vaak bij het paard gezocht, terwijl het in veel gevallen door asymmetrie of foute aansturing van de ruiter komt.
Iedere ruiter is weer een puzzel, ieder paard is anders en dát maakt het zo mooi.
Ik analyseer ruiters, meet ze en vanuit daar gaan we planmatig aan de slag..
Ik geloof dat ruiters het paard de ultieme mogelijkheid moeten geven om correct te ontwikkelen en de gevraagde oefeningen correct uit te voeren.
Een correctere houding en zit, en biomechanica van de ruiter, hoe correcter het paard getraind en opgeleid kan worden.
Heel veel video's met uitleg en beelden
Audiotrainingen die je zowel op het paard als thuis kan luisteren
Werkboeken met tips en opdrachten
Toegang tot de community om álle vragen te stellen die je hebt
Regelmatig nieuwe oefeningen & tips die jij direct kan gebruiken
De eerste stap van het traject, dát is waar de magie al begint! Het draait allemaal om het leggen van een stevige basis waarop de rest van je leerproces zal worden opgebouwd. Deze praktische module geeft je inzicht in de kunst van het zitten 'The Art of Rider Biomechanics'. Dit is wat je kunt verwachten:
De 4 basisprincipes van houding en zit gaan we uitgebreid bij langs, deze kan je toepassen tijdens alle gangen, alle oefeningen en kan je als check list gebruiken
De ruiterbiomechanica tijdens de basisdressuur oefeningen: wendingen rijden, voltes en overgangen.
Hoeveel invloed heeft jouw houding, zit en biomechanica op het paard? Welke hulpen moet je geven, hoe geef je die en wat gebeurt er in je lichaam? Waarom lukt het soms niet om alleen één lichaamsdeel aan te spannen?
Een verdiepingsmodule gericht op anatomie en biomechanica. We gaan dieper in op het menselijk lichaam. Deze video's zijn ondersteund door een humane bewegingswetenschapper & -specialist.
Daarnaast kan je in deze module mee kijken met een heel aantal lessen die Nienke geeft. Je ziet de les van begin tot eind en je wordt dus helemaal meegenomen in het proces! Waarschijnlijk herken jij wel een aantal dingen in de video waar je zelf gelijk mee aan de slag kan!
Extra verdieping op de anatomie van de ruiter. Hoe werkt jouw lichaam eigenlijk? Waar kan je bewegen en hoe, hoe zit het aan elkaar verbonden? Wat zijn de belangrijkste gewrichten tijdens het rijden?
Hoe werken jouw spieren, welke spieren heb je nodig tijdens het rijden, hoe komt het dat spieren zich vast gaan zetten?
Je hebt nu alle onderdelen van de cursus gevolgd, nu is het tijd om mee te kijken naar de LIVE lessen die Nienke geeft!
Met deze complete module krijg jij inzicht in de ruiterbiomechanica tijdens de zijgangen in draf en galop. De module is ontworpen om jou stapsgewijs te begeleiden in de juiste hulpen en juiste beweging toe te passen om het paard optimaal te laten ontwikkelen
De ruiterbiomechanica tijdens de basisdressuur oefeningen: wendingen rijden, voltes en overgangen.
Ontdek de juiste beweging van de ruiter tijdens deze oefeningen.
Welke hulpen moet je geven, hoe geef je die en wat gebeurt er in je lichaam? Waarom lukt het soms niet om alleen één lichaamsdeel aan te spannen?
Speciaal voor springruiters is er een complete module waar jij inzicht krijgt in het effect van jouw houding en zit op de balans van het paard; voor de sprong, op de sprong en in de landing.
Extra verdieping op de anatomie van de ruiter. Hoe werkt jouw lichaam eigenlijk? Waar kan je bewegen en hoe, hoe zit het aan elkaar verbonden? Wat zijn de belangrijkste gewrichten tijdens het rijden?
Hoe werken jouw spieren, welke spieren heb je nodig tijdens het rijden, hoe komt het dat spieren zich vast gaan zetten?
Leer alles over de verschillende bekken standen en stand van de wervelkolom. Dit is van invloed op je volledige houding en zit.
Vaak zijn wij heel erg gericht op wat het paard moet doen, "Het paard moet zijn rechter kaak loslaten", "Het paard heeft moeite met linker lengtebuiging". Maar wat moet jij als ruiter doen? Daar wordt vaak niet bij stil gestaan.
Ik merk in zeker 70% van de gevallen dat de ruiter de oorzaak is dat het paard zijn kaak vastzet. En in plaats van dan een hulp toe te voegen (lees: been geven, teugeldruk geven), moet de ruiter juist iets veranderen in zijn zit en hoef je het daarna niet meer op te lossen, maar is het verholpen.
Pak het probleem aan bij de oorzaak, niet alleen symptomen bestrijden.
Voor dressuur-, spring-, eventing- & recreatieve ruiters van elk niveau.
Voor HI-licentiehouders
Hoi Nienke, ik ben zo'n ruiter!! Superleuk paard, maar we zitten echt in een dip/wanhopig. Ik luister nu je podcasts, wauw!!!
Ebooks zijn leuk en je biedt een totaal pakket
Marlous
Hele fijne instructrice! In Nienke heb ik gevonden wat ik altijd al zocht in houding en zittrainingen. Ik ben iedere keer weer onder de indruk van wat ze ziet en hoe goed ze dat allemaal ziet. Ze is niet direct gefocust op het neerzetten van een goede dressuurproef, maar geeft me wel alle handvatten om uiteindelijk een goede proef te rijden. In plaats van bij het paard te beginnen, begint Nienke bij mij als amazone en hierdoor verbetert mijn paard direct zonder trucjes en gesleutel aan het paard!
Mellanie Welles
Grand-Prix ruiter
Ik heb inmiddels je cursus helemaal doorgenomen, waarin zeer duidelijk info staat over alle juiste hulpen, dank je wel hiervoor.
Ik ben nu ook begonnen aan het ebook, echt super fijn!! Heel duidelijk ook. Ik ben zelf niet zo ervaren en dan is het fijn dat het makkelijk en simpel is uitgelegd. Ipv het eerst moeten ontcijferen wat er bedoeld wordt. Dan wordt het toepassen automatisch ook moeilijker
Nathalie